Merkezin Faaliyet Alanları
Merkezin faaliyet alanları şunlardır:
a) Elektronik teknolojisi ve teknolojik yazılımlar alanında yapılan çalışmaları takip etmek, elektronik ve yazılım teknolojileri konusundaki araştırma-geliştirme faaliyetlerinin merkezi bir koordinasyon içerisinde yürütülmesine yardımcı olmak.
b) Ülkemizde elektronik ve yazılım politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yapmak; sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için elektronik cihazlar ve ilgili yazılımlarının üretilmesi konusunda projeler yürütmek.
c) Elektronik devre elemanlarının ve devre topolojilerinin daha verimli ve etkin kullanılmasının sağlanması yönünde çalışmalar yapmak.
ç) Elektronik teknolojisinin toplumsal refahı artırıcı şekilde kullanımına yönelik projeler ve sanayi işbirlikleri geliştirmek.
d) İleri teknolojiye sahip elektronik cihaz ithalatının azaltılması ve bu alandaki ithal ikamenin artırılmasını sağlayacak seri üretime yönelik teknolojik araştırmalar yapmak.
e) Nano malzemelerin ülkemizdeki elektronik sektöründe kullanımının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmak.
f) Elektronik kontrol sistemlerinin otomasyon yazılımlarının optimizasyonuna ilişkin araştırma ve uygulamalar yapmak.
g) Üniversitede elektronik ve yazılım konusunda yapılan araştırmaları desteklemek ve yönlendirmek; ulusal veya uluslararası sempozyum, konferans ve seminerler düzenlemek; kamuoyunu enerji konusunda bilinçlendirmek, aydınlatmak ve bilgilendirmek.
ğ) Gerek kamu, gerekse özel sektörün elektronik teknolojisi ve teknolojik yazılım geliştirme ile ilgili isteklerini projelendirmek, verilen projeleri değerlendirmek ve sonuçlandırmak; bilimsel faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak.
h) Elektronik ve yazılım teknolojileri konusunda çalışan ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek, ortak çalışmalar yapmak, bilimsel ve teknik bilgi ve hizmet alışverişinde bulunmak.
ı) Üniversitenin ilgili birimleri/bölümleri ile işbirliği yaparak elektronik ve yazılım konusunda her düzeyde öğrenci, öğretim elemanı ile diğer personelin eğitimlerine yardımcı olmak.
i) Elektronik ve yazılım teknolojileri konusunda gerekli laboratuar ve birimleri kurmak, geliştirmek ve bu ortamlarda üretilen bilginin seri üretime geçmesi konusunda girişimlerde bulunmak.
j) Üniversitede ilgili bölümler arasında yazılım teknolojileri konusunda yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarını yönlendirici ve birleştirici düzenlemeler yapmak.
k) Üniversitede veya yurt içindeki ve yurt dışındaki diğer üniversitelerde, enstitülerde ve araştırma merkezlerinde elektronik ve yazılım teknolojileri konusunda yapılan araştırmaları izlemek, bilgi edinmek, yapılacak lisans ve lisansüstü çalışmalara destek sağlamak.
l) Kayseri ve çevresindeki elektronik ve yazılım teknolojileri konusundaki çalışmaları araştırmak ve bu konularda yapılacak çalışmaların koordinasyonunu sağlamak.
m) Elektronik ve yazılım teknolojileri konusunda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmak.